pirmdiena, 2010. gada 13. decembris

Mykonos

15.oktobris.
Esam sasnieguši debešķīgu vietu! Ūdens ir kristāl dzidrs, mājas sniega baltumā un visi smaida un valda tāda patīkama dienvidu valstu siestas noskaņa. Pēc iekārtošanās jaukajos apartimentos, kuri mums katram izmaksāja tikai 15 eiro par nakti, dodamies izpētīt salu. Pēc yirosa, jeb drīzāk mums saprotamāk - kebaba, tiek uzņemts vodkas šots, lai es nesaslimtu kā Mikijs un Reič, līdz ar to es esmu ļoti labā noskaņojumā. Es dodos nopeldēties un tas ir tik pasakaini! Tūristu sezona ir beigusies, līdz ar to rodas sajūta, ka Tev pieder šī sala, ka tā ir tikai tavējā, atspirdzinošais ūdens, skaistie skati, kas ir vēl skaistāki par filmās redzētiem... Pēc ouzo iedzeršanas vakariņās, kas ir makten līdzīgs itāļu Sambucai, es dodos pie miera - gara un nogurdinoša diena tomēr. Ouzo ir grieķu nacionālais dzēriens, stiprs aptuveni 40%, gatavots uz anīsa bāzes. Man personiski labāk patīk itāļu sambuca, jo tai piemīt saldena liķiera piegarša, bet ouzo ir diezgan rūgtens, vismaz manā izpratnē.

16.oktobris.
Mums ir pievienojies Anthony, kurš ir Allana labs draugs, kuru reiz piedzērusies Reičela ielūdza mūsu roudtripā. Lieki teikt, ka viņa ielūdza ne mazum cilvēku, bet viņš ielūgumu ņēma nopietni un tiešām ieradās. Kas patiesībā nebija nemaz tik slikti, jo viņš jau bija pavedījis 2 nedēļas grieķu salās, līdz ar to zināja visu kas jāpadara, jānogaršo un jāizdara. Līdz ar to noīrējām skūterus un devāmies iepazīties ar salu, lai gan pirmajā mirklī domānju, ka nu tik būs braukšana, kamēr pierodi, paiet laiks, un ,relatīvi mazais ātrums ~ 50-70 km/h vieglā vasaras kleitiņā, liekas diezgan riskants. Sasniedzam atkal debešķīgu pludmali un ļaujamies saulītes stariem.
Hmmm...pēc vēja matos un adrenalīna vēnās, atgriežamies apartimentos un gatavojam vakariņas. Tas nav pārāk nepatīkami, ja ārā valda šāds skats:



17.oktobris.

Nākamajā dienā saprotu, ka esmu palikusi par sēni, jo nepievienojos Reičelas un Anthony izgājienam pa salas pubiem, līdz ar to izdomāju sākt baudīt gardos kokteiļus dienas vidū saulainajā pludmalē...
Kas beidzas ar neticami jautru dienu, skriešanās ar skūteriem, vējdzirnavu apskate, nedaudz, pavisam nedaudz ķīniešu izsmiešana bet beigās mad Maddy ir ļoti sagurusi un aiziet uz čuču MUIŽU 9os vakarā... ;)

18.oktobris.

Hmm...šī bija viena no manām mīļākajām dienām, jo pēc pusmēneša ilgas ceļošanas , mums pirmo reizi bija īsta mājās sēdēšanas & nekā nedarīšanas diena. Un pats labākais (jo es vienmēr jūtos vainīga, ka izniekoju laiku), ka ārā līņāja, līdz ar to tas bija lielisk alibi karstajai šokolādei un filmu vakaram/dienai. Bet mēs nebijām nemaz tik slinki! Par godu pēdējai naktij uz maģiskās Mykonos salas, mēs pusnaktī devāmies kaili peldēties jūrā.
Starp citu mēs gribējām doties prom jau 18tajā, bet lielā lietus dēļ, mums vienkārši nācās palikt uz salas dienu ilgāk! Nekādu sauszemes savienojumu nav, līdz ar to, ja slitks laiks - doties jūrā nevar - paliec kur esi! >:) Bet mēs izbaudījām šo iespēju!. Sanorini mēs jau nākam! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru